Vad är en tung motorcykel?

Vad är en tung motorcykel?

Vad är en tung motorcykel?

Tung motorcykel En motorcykel på två eller fyra hjul vars motor har en slagvolym som överstiger 125 kubikcentimeter, en netto-effekt som överstiger 11 kilowatt eller ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som överstiger 0,1 kilowatt/kilogram.

Vad är skillnaden mellan lätt och tung mc?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B).

Hur många CC är mellan mc?

Vad är en mellanstor motorcykel? En mellanstor motorcykel är en motorcykel med en slagvolym på minst 125 kubikcentimeter* och en motoreffekt mellan 11 kW (14,9 hk) och 35 kW (47,6hk). Förhållandet mellan nettoeffekt och tjänstevikt får inte överstiga 0,2 kilowatt/kg.

Vad är ett tungt fordon?

Tung trafik är ett samlingsnamn för sådana fordon som är tyngre än personbil. Normalt avses lastbil och buss. För att klassas som tunga fordon måste de vara tyngre än 3,5 ton.

Vad klassas som tunga fordon?

Lastbilar delas in i lätta och tunga lastbilar. Lätt lastbil har en totalvikt på högst 3,5 ton. En tung lastbil har en totalvikt som överstiger 3,5 ton. Tung lastbil får köra högst 90 km/timmen på motorväg eller motortrafikled, 80 km/timmen på annan väg eller om lastbilen har släp.

Relaterade inlägg: