Vilken jord till cypresser?

Vilken jord till cypresser?

Vilken jord till cypresser?

De trivs bäst i väldränerade mullrik jordar och skall aldrig planteras på för blötta platser då de då lätt angrips av rotröta. Plantering: Gräv en grop som är 50 cm vid och 50 cm djup eller större och ersätt jorden däri med lämplig mullrik väldränerad cypressjord.

När ska man klippa ner en cypress?

Enar, cypress, thuja, idegran och ceder hör till denna grupp. En – beskärs i mars-april innan tillväxten kommit igång. Toppa in de grenar som sticker iväg för långt med en sekatör så att plantan hålls balanserad. Cypress – bredden beskärs med häcksax i september, spara lite av årstillväxten.

Hur stor blir en cypress?

Med en höjd på upp till 10 m när den är fullvuxen, så är Chamaecyparis en mycket bra häckväxt för avskärmning och avskildhet.

Hur ser en cypress ut?

Äkta cypress (Cupressus sempervirens) är en barrväxt inom cypress-släktet och familjen cypressväxter. Den blir upp till 30 meter hög och dess barr är mycket små, knappt 1 mm, fjällika och tätt överlappande.

Vilken jord ska barrväxter ha?

Barrväxter trivs i väldränerad lätt mullrik jord. Minsta jorddjup är 30 cm. Ju större växt desto djupare jord. 50 cm räcker för de största.

Kan man toppa en cypress?

Ja, det kan se stympad ut om man toppar cypressen, men ni kan försöka göra det snyggt bakom grenar som döljer det värsta. Bra tid är att beskära nu på våren innan de börjar växa eller så under augusti-september.

Relaterade inlägg: