Hur gammal måste man vara för att köpa cigaretter i Danmark?

Hur gammal måste man vara för att köpa cigaretter i Danmark?

Hur gammal måste man vara för att köpa cigaretter i Danmark?

Åldersgränsen för tobaksköp är för närvarande 18 år. Om lagförslaget genomförs kommer personer födda efter 2010 aldrig kunna köpa cigaretter lagligt, rapporterar den danska nyhetskanalen Altinget.

Hur köpa man VAPE under 18?

Nej, vi har strikt 18-årsgräns oavsett vara på varje köp hos oss – både online på Vapes.se och i våra fysiska butiker. På webben sker legitimering först via kontroll av personnummer i kassan, bekräftelse med Mobilt BankID och därefter krav på legitimation vid uthämtning av varor som regleras av lag.

Är det olaglig att köpa ut snus?

Reglerna i lagen som du måste följa Inte heller partihandlare får lämna ut tobaksvaror till någon som inte fyllt 18 år. Den som säljer eller lämnar ut tobak till någon som är under 18 år riskerar böter eller fängelse.

Är det 16 årsgräns på alkohol i Danmark?

Unga danskar dricker mest i Europa Idag får 16-åringar köpa alkohol i Danmark, trots att många andra länder har 18-årsgräns.

Hur gammal måste man vara för att få köpa lyft?

Ej för personer under 18 år. Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne. Ej för personer under 18 år. Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.

Vart kan man köpa snus minderårig?

Och under ett och ett halvt år har det blivit ännu lättare. Via appen Snapchat informerar återförsäljare då det finns snus till salu. – Det finns också Facebookgrupper där det bara säljs snus och vissa säljer via Tori.fi. – Jag tror att det är mest yngre vuxna i 20-årsåldern som köper större mängder där.

Relaterade inlägg: