Hur släpper man en diskus?

Hur släpper man en diskus?

Hur släpper man en diskus?

- Ska hållas i de yttersta fingerlederna. - Fingrarna ska spreta och tummen ligger löst på plana sidan av diskusen. Passar alla oavsett storlek eller styrka. Att få iväg en diskus bygger på teknik, rytmik, snabbhet och känsla.

Vad betyder diskus?

diskus (latin diʹscus, av grekiska diʹskos 'kastskiva'), diskuskastning, gren inom friidrott. Själva diskusen är en cirkelrund, utåt avsmalnande skiva, av trä eller glasfiber, försedd med metallkant samt en metallplatta på båda sidor.

Har man sin egen diskus?

Sverige, Polen och Österrike har nu lämnat in en skrivelse till IAAF (det internationella friidrottsförbundet) där de kräver en ny granskning av diskusarna. Sverige har fått svar att IAAF ska gå vidare med ärendet. Besked om Ståhls diskus väntas komma inom kort. – Vi hoppas så klart att han får använda sin egen diskus.

Vem har världsrekord i diskus?

Rekord, herrar
OmrådeResultatAtlet
Världsrekord74,08Jürgen Schult
Afrika70,32Frantz Kruger
Asien69,32Ehsan Hadadi
Europa74,08Jürgen Schult

Vad är rekordet på 400 meter?

Mästerskapsrekord
TävlingResultatLöpare
Olympiskt rekord43,03Wayde van Niekerk
VM-rekord43,18Michael Johnson
EM-rekord44,52Iwan Thomas

Hur långt har Ståhl kastat?

Vid VM i friidrott 2019 i Doha blev Daniel Ståhl världsmästare med ett guldkast på 67,59 m. Under lag-SM 2020 var Daniel Ståhl bäst då han vann med ett kast som mätte 68,10 meter. Därmed har han nu kastat över 68 meter i fyra raka tävlingar.

Hur många kast i Diskusfinal?

Daniel Ståhl är klar för lördagens OS-final i diskus. – Jag har sex kast på mig i morgon, det är bara att kasta så långt jag kan, säger Ståhl. Även Simon Pettersson tog sig vidare till final – men där blev det dramatiskt.

Hur många kast har man i diskus?

Vid vanliga internationella tävlingar har alla kastare tre försök och de åtta bästa får sedan ytterligare tre kast.

Var bor Daniel Ståhl?

Daniel Arvid Paavali Ståhl bor i en villa i Järfälla med telefonnummer 073-783 54 77. Han bor tillsammans med bland annat Jan Ståhl. Hans födelsedag är den 26 augusti. Hans villa är värderad till ca kr.

Vad heter Sveriges bästa diskuskastare?

Daniel Arvid Paavali Ståhl, född 27 augusti 1992 i Solna, är en svensk friidrottare (diskuskastning och kulstötning) som tävlar för Spårvägens FK. Ståhl är regerande världsmästare och olympisk mästare i diskus samt innehar det svenska rekordet i diskus med 71,86 m.

Relaterade inlägg: