Hur ofta vattna Kalatea?

Hur ofta vattna Kalatea?

Hur ofta vattna Kalatea?

Hur ofta ska man vattna kalatea? Kalatea trivs i jämn fuktighet, så vattna gärna lite och ofta och helst med kalkfritt vatten. Det kan vara bra att ge den en ordentlig rotblöta någon gång – det är trots allt en tropisk växt, så den gillar att få sig en dusch ibland. Särskilt vintertid, då det är torrt inomhus.

Var trivs Calathea?

Kalatea trivs i en ljus eller halvskuggig placering, men inte i direkt solljus. Den behöver hög luftfuktighet och värme för att trivas bra. Bladens mönster framträder som bäst när plantan står ljust, till exempel i ett fönster som är riktad mot öst eller väst.

Hur ta hand om Calathea?

Håll jorden lätt och jämt fuktig och placera din Calathea ljust till halvskugga men undvik direkt solljus. Eftersom Calathea är en frusen liten växt så undviker hon helst kalla drag, något som kan vara extra viktigt att tänka på den kalla årstiden om du har fönster och dörrar som drar kallt!

Hur sköter man en Gullranka?

Gullrankan har ganska klent rotsystem och trivs i en luftig, humusrik jord som pelargonjord. Blanda gärna upp med kokosfiber och små lecakulor. Ge svag näring en gång i veckan under sommarhalvåret och en gång i månaden vintertid. Formulex är en perfekt allroundnäring till krukväxter.

Hur mycket ljus behöver Gullranka?

Placering av gullranka Använd växtbelysning på en mörk plats.

Hur ofta ska man vattna elefantöra?

Elefantöra ska vattnas regelbundet på jordytan, och jordytan får gärna torka mellan vattningarna. Kontrollera att det inte ligger vatten kvar på fatet under längre perioder, det kan få rötterna att ruttna. Du kan forma Elefantöra till att bli buskigare genom att beskära toppen, så förgrenar den sig.

Relaterade inlägg: