Hur lägger man Marktegel?

Hur lägger man Marktegel?

Hur lägger man Marktegel?

  1. Gräv ur ytan för din marksten. Första steget när man ska lägga marksten är att gräva ut området där stenen ska ligga. ...
  2. Täck gropen med fiberduk. ...
  3. Fyll på med bergskross och packa ordentligt.
  4. Häll på 3 cm med stenmjöl/stenflis.
  5. Lägg marksten och avsluta med fogsand.

Hur delar man en kantsten?

Du ska först med ett tuschstreck hela vägen runt stenen markera var den ska delas och sedan ska du med en huggmejsel göra en skåra på tre av sidorna, nämligen på kortsidorna och ena bredsidan. Skåran ska vara 1–2 cm bred och 1/2 cm djup.

Hur mycket flis under marksten?

Sami rekommenderar att man lägger makadam 2,4-2,5-2,6 (flis) när det gäller att lägga plattor/marksten.

Hur fästa kantsten?

Det första steget är att märka upp ytan och höjden för din kantsten. Själva rännan som du kommer gräva ut ska ha en bredd på cirka 40-50 cm. Fäst stakkäppar i varje ände eller hörna av din tänkta kantstenslinje och spänn murarsnöre emellan för att få hjälp med att hålla en rak linje när du sedan monterar stenen.

Hur mycket fall stenläggning?

Tänk på att lägga plattorna med ett fall på 1-2 cm från huset med hänsyn till vattenavrinningen. Hur djupt du behöver gräva beror dels på vad det är du ska lägga, ju tyngre belastning ytan ska klara av ju djupare behöver du gräva. Det beror även på markförhållandena som kan skilja mycket från plats till plats.

Hur gör man när man lägger marksten?

Såhär lägger du marksten och plattor. Steg 1) Mät upp och markera ytan som skall läggas. Spänn snören utmed ytterkanterna och längs beläggningens sluthöjd. Tänk på att markstenen/plattorna skall ligga med fall ca 20mm/meter.

Vad för grus under marksten?

Bärlagret av stenkross 0-35 mm, eller motsvarande, på en körbar yta bör vara 20-30 cm. För en enklare trädgårdsgång kan det räcka med 15-20 cm bärlager av 0-18 mm eller motsvarande.

Relaterade inlägg: