Får man dricka alkohol och köra bil i USA?

Får man dricka alkohol och köra bil i USA?

Får man dricka alkohol och köra bil i USA?

Om du reser genom Nordamerika, har de flesta delstater i USA, inklusive Florida, Kalifornien och Illinois en gräns på 0,8 promille, men det finns några viktiga skillnader om du är under 21 år eller en kommersiell förare.

Hur många promille får man köra med i olika länder?

Storbritannien och Malta mest toleranta Cypern, Estland, Polen, Sverige och Norge har 0.2. Litauen har en gräns på 0.4. Majoriteten av länderna i Europa har en gräns på 0.5 promille för rattonykterhetsbrott – däribland våra grannar Danmark och Finland.

Får man köra när man druckit i USA?

Gränsen för rattfylla i olika länder skiljer sig väldigt mycket. I Sverige är vi mycket hårda, och i USA är det i förhållande till oss helt laglöst. Att köra bil när du druckit är bland det absolut mest efterblivna du kan göra. Har du någon gång gjort det så rekommenderar vi att du kastreras dig själv som straff.

Vilka länder har högst promillegräns?

Storbritannien har den högsta gränsen i Europa på hela 0,8 promille alkohol i blodet. Skottland är undantaget bland britterna med 0,5. Från och med 2022 ska alla nya bilar som säljs i Europa ha teknik som gör det möjligt att installera alkolås.

Hur långt är det att segla runt jorden?

Rekordet är cirka 50 dagar 16 timmar, vilket gjort utan stopp i land. För rekord finns regler om hur rutten skall vara. Den ska passera alla longituder och ekvatorn och vara minst 21600 sjömil (40000 km) lång längs en teoretiskt beräknad rutt.

Relaterade inlägg: