Hur äter man Escargot?

Hur äter man Escargot?

Hur äter man Escargot?

Escargot, Escargot de bourgogne, är en fransk maträtt bestående av vitlöksgratinerade landsnäckor (oftast Vinbergssnäcka) som äts direkt ur skalet. Ofta kallas rätten för "sniglar" men det är alltså de skalförsedda snäckorna som äts och inte de skallösa sniglarna.

Varför äter man sniglar i Frankrike?

Hos romarna var sniglar en väl ansedd råvara, en delikatess förbehållen eliten. De spred troligen seden att äta, och även odla sniglar, vidare genom romarrikets expansion norröver.

Vilken sorts sniglar äter man?

Sniglar, eller escargots på Franska, har varit ett bra tillskott på menyn under hela mänskligheten. Vid arkeologiska utgrävningar, har man upptäckt rester av snigelsnäckar på eldplatser. ⦁ Aristoteles och hans kolleger upptäckte sniglarnas kulinariska och medicinala kvaliteter.

När äter man sniglar i Frankrike?

Nuförtiden anser man sniglar som en delikates. ⦁ Sniglar börjar gå i vinterdvala när temperaturen går under 8 grader och börjar estivera när vädret blir för varmt eller för tort.

Är pantersniglar farliga?

Pantersnigel, eller leopardsnigel som den också kallas, låter lite farlig och kanske något som man vill undvika att få in i sin trädgård. Men det är tvärtom faktiskt. Pantersniglar gör begränsad skada i odling och trädgård men kan hjälpa dig i kampen mot mördarsniglar.

Relaterade inlägg: