Vad är monolitisk zirkonia?

Vad är monolitisk zirkonia?

Vad är monolitisk zirkonia?

Blandfaskeramer och zirkonia kan användas både i tvåskiktskronor och monolitiska kronor, det vill säga kronor som består av endast ett material ge- nom hela konstruktionen (även kallade fullkronor). I tvåskiktskronor täcks kärnkeramen av en amorf keram för att förbättra estetiken.

Vad är Resincement?

Den mest stabila bindningen till zirkonia får man istället genom ett dualhärdande resincement med funktionella monomerer. MPD (metakryloyloxydecyl dihygroden fosfat) är en sådan. Den innehåller fosfatestergrupper som kan binda till hydroxylgrupperna på zirkoniaytan. På så sätt bildas en relativt stabil kemisk bindning.

Vad är en MK krona?

Sedan tidigare har så kallade MK-kronor varit den vanligaste krontypen. Detta är en krona med metallkärna och porslin utanpå. Dessa ersätts mer och mer med metallfria porslinskronor.

När används Kompositcement?

Komposit cement har generellt en stor estetisk fördel tack vare translucens och färgval. Dessutom har kompositcement en obefintlig löslighet och mycket bra motstånd mot mikroläckage. De rent kemiskt härdande komposit cementen fungerar alla utmärkt om tillverkarnas rekommendationer för bonding följs.

Vad kostar en krona på en tand?

Tandkrona pris Priset på tandkronor varierar beroende på vilken typ av krona man väljer att göra. Pris på våra tandkronor ligger mellan kr. Väljer du guldkrona tillkommer materialkostnad för guld. Du får mer information genom vår prislista.

Relaterade inlägg: