Hur sätter man upp en LED-list?

Hur sätter man upp en LED-list?

Hur sätter man upp en LED-list?

På baksidan av våra LED-strips finns en stark självhäftande tejp. Vi rekommenderar i de flesta fall att använda sig utav en aluminiumprofil / list där du med hjälp av tejpen fäster LED-stripen. På så sätt får du en yta som är slät, ren och torr vilket gör att LED-stripen blir rak, stabil och skyddad.

Vad kostar LED Light?

Tar vi ett räkneexempel kan vi se hur mycket du sparar på att byta ut en traditionell glödlampa mot en LED-lampa. Låt säga att en wattimme (kWh) kostar 1,2 kronor och vi har 4 stycken 25 watts glödlampor som är tända nio timmar per dygn, kommer dessa lampor kosta oss ((4*25)(9*365))/1000 * 1, kronor.

Vad menas med LED lampa?

LED står för Light Emitting Diode. En LED är en halvledare som strålar i ett smalt ljusspektrum när elektricitet ansluts. LED har mycket låg effektförbrukning, utvecklar lite värme och har en livslängd på upp till 50 000 timmar.

Hur mycket kostar LED lights på Biltema?

Men LED-lampor har också en längre livslängd och kan därmed vara billigare i längden. Biltema har LED-belysning från några kronor per lampa upp till ett par hundra kronor.

Hur många kWh drar en LED-lampa?

Idag finns det väldigt energisnåla lampor på marknaden. En LED-lampa använder bara 20 procent av den elförbrukning en vanlig glödlampa behöver. Den har dessutom en bättre livslängd än både glöd- och halogenlampan. Ofta kan den hålla upp till 25 000 timmar beroende på modell.

Kan man klippa av en ljusslinga?

Ja, du kan enkelt klippa ledtejp och ledstrips till önskad längd själv. Det går att klippa med vanlig sax vid en av markeringarna på ledtejpen.

Relaterade inlägg: