Hur fort kör MTRX?

Hur fort kör MTRX?

Hur fort kör MTRX?

mtrx SNABBTÅG. SWOOOSH! Ibland går det så fort när våra tåg rusar förbi att man nästan bara ser en röd linje, för visste du att våra tåg kan gå upp i 200 km/h? Det är lite skillnad från när Västra Stambanan (järnvägen som går mellan Stockholm och Göteborg) invigdes då den högsta tillåtna hastigheten var 85 km/h.

Vilka stationer stannar MTRX på?

Mellan Stockholm och Göteborg stannar tågen alltid i Skövde och ibland Alingsås och Herrljunga. En del tåg stannar även vid Södertälje syd. Från och med kör MTRX vissa dagar även en anslutningsbuss i Alingsås till och från Borås.

Hur snabbt åker MTR?

I dagsläget finns dock ytterst få sträckor där tåg får köras i 250 km/h, men Trafikverket har meddelat att exempelvis Ostlänken som nu planeras mellan Järna och Linköping kommer att vara anpassad för att klara sådana hastigheter.

Hur mycket kostar den billigaste tågbiljetten du kan hitta från Göteborg till Stockholm idag?

En genomsnittlig biljett från Göteborg till Stockholm kostar omkring 1355 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 1355 kr.

Är MTRX snabbtåg?

Har du noterat att vi har något annorlunda tåg jämfört med konkurrenterna och vill veta lite mer? I så fall har du kommit rätt! Våra tåg är tillverkade av Schweiziska Stadler och är specialbyggda för Sveriges klimatförhållanden med driftsäkra system som klarar snö och kyla.

Relaterade inlägg: