Varför är co halten för hög?

Varför är co halten för hög?

Varför är co halten för hög?

hög CO har du för att bilen är trimmad. Den går lite fetar på tomgång än vad som är tänkt "orginal". Det har inget med läckande avgassystem att göra iaf. Byt tändstift, luftfilter (/gör rent) och olja.

Vad påverkar HC halten?

Svaret på din första fråga blir alltså följande: är motorn kall, har felinställd tändning, felinställt bränslesystem, defekt avgasreningssystem/katalysator eller är sliten kan det bidra till höga HC-värden då motorn inte förmår att förbränna allt bränsle.

Varför använder man k-sprit?

Kemetyl K-Sprit håller bränslesystemet fritt från kondensvatten och förhindrar isproppar. K-sprit skyddar även mot korrosion. K-sprit verkar även genom att hålla rent filter och munstycken.

Hur mycket t sprit i tanken?

Vanlig 95-oktanig soppa innehåller upp till 5% etanol redan och olika motortillverkare har olika rekommendationer (länk) för hur mycket etanol du kan blanda i innan motorn kan ta skada. 5% av 25 liter (halv tank) är 1.25 liter. För en kortare tid (som en besiktning) skulle jag inte tveka att hälla i ett par liter.

Vad är min CO?

I adresseringssammanhang betyder c/o, som är en förkortning av begreppet ”care of”, att en person ska ”ansvara för” eller ”ta hand om” för en annan persons räkning.

Vad innehåller K sprit?

K-sprit är nästan ren etanol, och E85 innehåller 85% etanol.

Relaterade inlägg: