Kan bil vara korsord?

Kan bil vara korsord?

Kan bil vara korsord?

bil i sammansättningar

  • bilverkstad, tippbil, bilringar, diplomatbil, polisbil, provbil, biltävling, bilbyggare, bilkrock, bilförmån.
  • bilskola, vätgasbil, bilfönster, bildekal, biltillgrepp, bilfärd, bilorientering, bilmärke, bärgningsbil, bilindustri.

Vad betyder bilade?

Ordet bila är en synonym till hugga och bilyxa och kan bland annat beskrivas som ”yxa med bred egg”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bila samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan man bila med korsord?

Synonymer till bila

  • subst. bredbladig yxa, yxa, timmerbila; giljotin.
  • verb. åka bil, vara bilburen. hugga till, planhugga, jämna, tälja med bila, skräda.
  • Användarnas bidrag. köra.

Är bila ett ord?

Sedan gick man över till skarprättarbilor istället. Den aktiva komponenten i avrättningsverktyget giljotin benämns också bila eller fallbila. En typ av bila används även vid slakt. Ordet "bila" i denna bemärkelse är belagt i svenska språket sedan 1499.

Vad är bila golv?

När man lägger nya golvgrodor och rör krävs det dels för att få bort och frilägga rören men också för att få bort det gamla befintliga golvet. Bilning kan också krävas vid stambyten för att avlägsna betong och stenmaterial kring stammarna i bjälklaget.

Har lärt sig bila?

Börja med start och stopp – Det mest grundläggande när man ska lära sig köra bil är start och stopp. Börja därför med att öva på detta tills du känner att du kan starta och stanna bilen utan att få motorstopp. 3. Lär dig krypköra – De flesta som är i färd att lära sig köra bil har svårigheter med att krypköra.

Relaterade inlägg: