Hvad indeholder en cellekerne?

Hvad indeholder en cellekerne?

Hvad indeholder en cellekerne?

Cellekernen indeholder det meste af cellens arvemateriale. Arvematerialet er ordnet som lange kæder af DNA-molekyler, der er snoet omkring histon-proteiner som kromatin. Generne i arvematerialet udgør cellens nukleære genom.

Hvad er størrelsesforholdet mellem de humane celler og gærceller?

Hvad er størrelsesforholdet mellem de humane og plantecellerne? Jeg vil mene 1 til 10 mikrometer. Det er mindre end en millimeter.

Hvad er Plantecellens funktion?

De medvirker som i dyreceller til cellens energiforsyning ved respiration. Plastiderne forekommer kun hos planter; den vigtigste type er grønkorn (kloroplaster), der findes i alle grønne dele, især i blade, og som er ansvarlig for fotosyntesen.

Hvor får dyreceller energi fra?

Grundlæggende træk ved begge celletyper er cellevæggen, cellekernen med arvematerialet og mitokondrierne, som er cellens ”kraftværker”, hvor der fremstilles energi ved forbrænding.

Hvilke celler har en plantecelle?

Planteceller er de eneste celler, som har grønkorn (kloroplaster). Grønkorn indeholder farvestoffet klorofyl, og nogle helt specielle enzymer, som sætter planterne i stand til at udnytte energien i sollys til at opbygge glukose ud fra vand og kuldioxid.

Relaterade inlägg: