Vilken tandkräm är mild?

Vilken tandkräm är mild?

Vilken tandkräm är mild?

Proxident tandkräm för torr och känslig mun, utan smakämnen, är extra mild och speciellt anpassad för personer med mycket känsliga munslemhinnor. Tandkrämen har en neutral smak och innehåller fluor (1450 ppm) och xylitol. Tandkrämen skummar inte och innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel.

Är fluortandkräm bra?

Fluoret stärker tanden och gör den mer motståndskraftig mot kariesangrepp. För att skydda tänderna mot karies är det viktigt att tillföra fluor direkt på tanden eftersom det är den lokala effekten på tandytan som är viktig, exempelvis genom tandborstning med fluoridtandkräm.

Är tandkräm bakteriedödande?

Det finns tandkrämer som anges ha speciella egenskaper, till exempel tandkrämer som motverkar känsliga tandhalsar, sköra slemhinnor samt plack och tandsten. Det finns också tandkrämer som innehåller bakteriedödande ämnen.

Är det någon skillnad på tandkräm?

De allra flesta tandkrämer har någon del Natriumfluorid i sig. Välj en som innehåller minst 0,2% fluorhalt för vuxna. För personer som ofta får hål i sina tänder och som har svårigheter med att sköta munhygienen finns det speciella tandkrämer med extra mycket Natriumfluorid.

Är Gum tandkräm bra?

Om du upplever muntorrhet eller har känsliga slemhinnor är GUM HYDRAL® Tandkräm ett bra val. Den återfuktar munnen för mer komfort och kan hjälpa dig att undvika de många symptom som muntorrhet kan orsaka.

Är fluortandkräm farligt?

För små barn finns ändå en risk att små doser tandkräm sväljs ner. Då är det bra att veta att det är svårt, för att inte säga näst intill omöjligt att få i sig för höga doser av fluorid enbart via fluoridtandkräm. Vårdguiden anger att barn som får i sig 5-15 mg fluorid per kilo kroppsvikt kan få förgiftningssymptom.

Relaterade inlägg: