Är personalkostnader avdragsgilla?

Är personalkostnader avdragsgilla?

Är personalkostnader avdragsgilla?

Om du som arbetsgivare betalar gymkort för dina anställda är det en avdragsgill kostnad för företaget och en avdragsgill motionsförmån för de anställda. Det gäller oavsett vilken företagsform som arbetsgivaren har för sin verksamhet, så länge gymmet inte är lyxbetonat och uppseendeväckande dyrt.

Vad räknas in i personalkostnader?

Personalkostnaderna består av löner och socialskyddsavgifter. Kostnader för inhyrd personal räknas inte som personalkostnader.

Är coaching avdragsgillt?

Det är i första hand du som arbetsgivare som har att bedöma om en metod eller aktivitet är friskvård för den anställde. Du avgör också vilka metoder och aktiviteter som du vill bekosta för de anställda. Coaching som stresshantering och mental träning är avdragsgill.

Vad är ej avdragsgilla kostnader?

Exempel på ej avdragsgilla kostnader är bolagsbildningskostnader, ej avdragsgill representation, medlems- och föreningsavgifter, sanktionsavgifter enligt arbetsmiljölagen, böter, ränta på underskott på skattekontot, försenings- och liknande restavgifter. Svenska allmänna skatter är inte heller avdragsgilla.

Är coaching friskvård?

Coaching är ett friskvårdsarbete där du ser nya möjligheter och gör dig bättre rustad för livets kommande utmaningar. Kunskaper om och verktyg för ledarskap, både i det personliga och det professionella ledarskapet, blir med dagens utmaningar i att vara människa allt viktigare.

Relaterade inlägg: