Hur dricker man fin tequila?

Hur dricker man fin tequila?

Hur dricker man fin tequila?

Hur ska man dricka det? I Mexiko dricks tequila oftast rent och rumstempererat, utan någon citronskiva eller något salt.

Varför är det en mask i tequila?

Förut trodde man att larven bar på agavens själ och därmed skulle bära den vidare till personen som drack mezcaldrycken. Man la också agavelarver i drycken för att kontrollera dess alkoholhalt. Syftet var att visa att spriten är tillräckligt stark. Om den var för svag skulle larven lösas upp.

Vilken ordning tar man tequila?

Den första måste fyllas med sangrita, den andra - med tequila, den tredje - med limejuice. En efter en drink är full i denna ordning: sangrita, tequila, juice.

Hur gör man mescal?

Negroni

  1. 3 cl Mezcal.
  2. 3 cl Campari.
  3. 3 cl söt och röd Vermouth.
  4. 1 liten bit apelsin.
  5. 1 skiva apelsinskal, doppat i Mezcal.
  6. 1 nypa flinksalt.

Hur man tar en tequila shot?

Gör så här:

  1. Fyll ett shotglas med tequila.
  2. Salta i gropen mellan tumme och pekfinger. Ta med samma hand upp citronen.
  3. Slicka i dig saltet, drick shoten med andra handen och ta ett bett av citronen.

Är Sierra tequila bra?

Med sin rena tequilakaraktär är det den perfekta ingrediensen i alla tequiladrinkar eller serveras ren, enligt klassiskt recept med salt och citron. ”A wounderful drop, Sombrero on top” – Sierra Tequila är idag ett av de största tequilamärkena på den europeiska marknaden.

Hur många alkohol finns i tequila?

Olika smaker tas fram beroende på hur länge den destilleras. Destilleringen sker minst 2 gånger, och efter den andra gången blir tequilan färglös och får en alkoholhalt på 55-70%.

Relaterade inlägg: