Hur många dödsfall Elsparkcykel?

Hur många dödsfall Elsparkcykel?

Hur många dödsfall Elsparkcykel?

Antalet elsparkcykelolyckor har stigit dramatiskt de senaste åren, enligt nya siffror från Transportstyrelsen. Sedan 2016 har tre personer dött och 76 skadats allvarligt. – Det vi ser är att antalet olyckor där minst en elsparkcykel förekommer ständigt ökar, säger Transportstyrelsens statistiker Khabat Amin till DN.

Hur många invånare finns det i Italien 2022?

Italiens territorium täcker 301 338 km² och påverkas av ett tempererat säsongsklimat. Med 60,8 miljoner invånare är Italien det femte mest folkrika landet i Europa och det 23:e folkrikaste i världen.

Hur många olyckor med elsparkcykel 2021?

Totalt tre dödsolyckor på fem år Under 2021, fram till och med augusti, inträffade 299 personskador med elsparkcykel inblandad i Stockholms län. Det kan dock ställas i relation till att elsparkcyklarna används till 60 000 resor dagligen i Stockholms stad, enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Hur många cykelolyckor?

Riksdagens utredningstjänst har i en rapport (2021:728) visat antalet cykelolyckor med personskador med en medicinsk invaliditet med 1 procent eller mer. År 2020 var det 2 004 cykelolyckor i Sverige med en personskada.

Hur många skadar sig på elsparkcykel?

inträffade cirka 20 personaskadeolyckor per år med elsparkcykel inblandade. Åren därefter ökade antalet till drygt 700 personskadeolyckor och till och med augusti i år har det skett 1 056 olyckor med elsparkcykel.

Hur många skadas på Elsparkcyklar?

mindre än fem år har antalet olyckor med elsparkcyklar ökar dramatiskt, enligt statistik från Transportstyrelsen. inträffade cirka 20 personskadeolyckor per år – i år är siffran uppe i omkring 1000 olyckor.

Relaterade inlägg: