Hur många handlar på nätet?

Hur många handlar på nätet?

Hur många handlar på nätet?

Sverige har en hög andel konsumenter som handlar på nätet. Ungefär 96 procent av den svenska befolkningen e-handlar, vilket motsvarar 7,6 miljoner konsumenter.

Vad är virtuella pengar?

Virtuella valutor som liknar betalningsmedel och som ursprungligen skapats som alternativ till traditionella valutor för att användas som betalningsmedel också för andra än utgivarens tjänster. Den mest kända virtuella valutan av denna typ är Bitcoin.

Vad är en e-krona?

Förutom kontanter och privata bankpengar skulle staten genom Riksbanken erbjuda så kallade elektroniska riskfria kontanter som är exakt lika mycket värda som de övriga två. E-kronan skulle alltså vara ett komplement, inte ett substitut, till de andra ”två” kronorna och möjliggöra snabba betalningar dygnet runt.

Hur ofta handlar svenskar på nätet?

Vi gillar att handlanätet. Det visar siffror från Masterindex, Mastercards europeiska undersökning inriktad på e-handel. 25 procent av svenskarna – vilket är i nivå med övriga Europa – handlar online minst en gång i veckan.

Vilket land har minst kontanter?

På Cypern och i Spanien använder människor kontanter för 83 % av transaktionerna. I Portugal är 81 % av betalningarna kontanta. I andra länder är denna andel lägre. När man planerar en internationell penningöverföring kommer du knappast att använda kontanter eftersom det tar för mycket arbete och provisionerna är höga.

Relaterade inlägg: