Hur lång klubba ska man ha?

Hur lång klubba ska man ha?

Hur lång klubba ska man ha?

Klubblängd
DIN LÄNGDSKAFTLÄNGDTOTALLÄNGD
1 cm65 - 70 cm(76 - 80 cm)
1 cm70 - 75 cm(81 - 86 cm)
1 cm75 - 80 cm(86 - 91 cm)
1 cm80 - 85 cm(91 - 96 cm)

Hur mycket kan man kapa en innebandyklubba?

Viktigt att tänka på är att kapa uppe vid knoppen, aldrig nere vid bladet. Ett skaft måste ha ett avstånd på 35,5 och 39,5 cm mellan bladets underkant och tekningslinjen. Dessutom har skaftet styrspår som ska passa i motsvarande klackar i bladet. De är till för att bladet ska sitta stabilt.

Vad är en Leftare och Rightare?

Left eller right Har du klubban till vänster om dig när du skjuter är du en "Leftare". Klubban till höger, är du en en "Rightare"! "Left" är det vanligaste, som att vara högerhänt, "Right" är något ovanligare!

Hur långa Innebandyklubbor finns det?

Totallängden på en innebandyklubba kan variera beroende på vilket innebandyblad som sitter på innebandyskaftet. Det beror på att olika innebandyblad har varierande former i själva bladet och olika infästningar i bladhalsen.

Hur långa järnklubbor?

Är standardlängd rätt för dig? Standardlängd på golfklubbor är gjorda för att passa in på medelmänniskan – om det nu fanns en sådan. Men bara för att du är 166/180 centimeter (det svenska snittvärdet för kvinnor/män) lång är det ingen som säger att du garanterat ska ha standardlängd.

Relaterade inlägg: