Vart fiskar man Alaska pollock?

Vart fiskar man Alaska pollock?

Vart fiskar man Alaska pollock?

Alaska pollock är norra Stilla havets motsvarighet till vår egen torsk och lever i de kalla vattnen utmed den nordamerikanska västkusten och norra delen av den asiatiska östkusten.

Vad är Pollock file?

Alaska Pollock (Theagra chalcogramma) tillhör torskfamiljen. Det är en bra matfisk från Stilla Havet och är renskurna i fina filéer. Bra att steka, koka eller i gratänger.

Hur smakar Alaska pollock?

Alaska pollock är en mild fisk med ett mört kött som påminner om torsk. Det milda köttet ger många valmöjligheter och därför passar fisken bra att steka, panera, ånga samt att tillaga i ugn. Servera på klassiskt vis med potatis eller med olika grönsaker.

Är Alaska pollock nyttigt?

Medelmåttig nyttighet inkluderar pinklax, odlad regnbåge, havskräftor och orökt kaviar från torsk. Fisk och fiskprodukter med låg klimatpåverkan och som samtidigt är nyttig är vildfångad alaska pollock, pinklax, sill, makrill, hoki, skarpsill, bläckfisk, sej samt orökt kaviar.

Har Alaska pollock fjäll?

Svenska livsmedelsverket förordar trivialnamnet alaska pollock....Alaska pollock.
Systematik
StamRyggsträngsdjur Chordata
UnderstamRyggradsdjur Vertebrata
ÖverklassBenfiskar Osteichthyes
KlassStrålfeniga fiskar Actinopterygii

Vad innehåller Alaska pollock?

  • Innehållsdeklaration: Filéer av ALASKA POLLOCK (Theragra chalcogramma)* i bitar, skurna från block. ...
  • Näringsvärde: Näringsvärde per 100 gram Energi 80/320 kilokalori/kilojoule Fett 0.80 gram varav mättat fett 0.10 gram Kolhydrat 0 gram varav sockerarter 0 gram Protein 17 gram Salt 0.30 gram.

Vad heter Pollock på svenska?

Alaska pollock (Gadus chalcogrammus) är en torskfisk i norra Stilla Havet, Berings Hav och nordöstra Atlanten, även kallad stillahavsbleka, alaskasej och stillahavslyra. Svenska livsmedelsverket förordar trivialnamnet alaska pollock.

Är Alaska pollock samma som torsk?

Alaska pollock tillhör torskfamiljen. Den är förvillande lik torsken med sina tre ryggfenor och skäggtöm. Emellertid har den oftast en jämnare brun- eller olivgrön färg. Alaska pollock når sällan en längd över 90 cm och maxvikten ligger på ca 1,4 kg.

Vilka fiskar har inte fjäll?

Många fiskar saknar fjäll eller har fjäll som är mycket små. I stället för fjäll har vissa fiskar, bland annat vissa malar, benplattor som täcker hela eller delar av kroppen.

Varför är det bra att äta fisk?

Fisk är källa till selen, jod, protein, D-vitamin och vitamin B12. Men halterna varierar mycket mellan olika fiskarter och därför är det bra att äta olika sorters fisk och skaldjur. D-Vitamin finns bara naturligt i några få livsmedel och fisk är vår viktigaste D-vitaminkälla.

Är Alaska pollock bra fisk?

Matfisken Alaska Pollock Det gör den inte till en sämre fisk utan en smidig och lättjobbad fisk som passar ypperligt i gratäng, gryta eller som här i en Fish´n chips. En fördel med fryst fisk är att det oftast inte blir så mycket svinn. Vi tar fram den mängd som behövs och använder den.

Vilka fiskar har fjäll?

Fjäll

  • Plakoidfjäll, hos broskfiskar, till exempel hajar.
  • Ganoidfjäll, hos strålfeniga fiskar, till exempel nilgädda och stör.
  • Cykloidfjäll, hos de flesta benfiskar, till exempel lax.
  • Kamfjäll, hos abborrfiskar, till exempel abborre.

Relaterade inlägg: