Hur är tandläkarutbildningen?

Hur är tandläkarutbildningen?

Hur är tandläkarutbildningen?

Tandläkarprogrammet finns på fyra orter (Malmö, Göteborg, Umeå och Stockholm). Som tandläkarstudent får du tidigt kontakt med praktisk tandvård på skolans tandläkarklinik och besök på tandläkarpraktiker. Så småningom träffar du egna patienter.

När börjar tandläkarprogrammet?

Kurser inom programmet – start höst 2022 Kursplanerna inom programmet med start höstterminen 2022 är under uppdatering. Se tidigare kursplaner för att få en hänvisning till hur programmets terminer är upplagda, genom att klicka på utbildningsplanen som gällde för hösttermin 2021.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca kr.

Vad är den kompletterande utbildningen för tandläkaryrket?

De kompletterande utbildningarna finns vid Karolinska Institutet i Stockholm, på Göteborgs universitet och på Malmö universitet. Målet är att du efter slutförd utbildning ska ha de kunskaper och färdigheter som krävs för tandläkaryrket i Sverige och för att du ska kunna ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Hur mycket kostar ett besök hos tandhygienist?

Ett besök hos tandhygienist kostar mellan kr beroende på behandlingens omfattning och behov. Finns det allmäntandvårdsbidrag sparade så blir det motsvarande avdrag från besökets kostnad.

Relaterade inlägg: