Vad är 20 20 regeln?

Vad är 20 20 regeln?

Vad är 20 20 regeln?

Ett bra mått är 20–20–20-regeln. Var tjugonde minut behöver vi titta minst 20 sekunder på 20 meters håll. Faktum är att närsyntheten ökar över hela världen på grund av att vi tittar allt mer på skärmar. Om ett barn behöver glasögon är det viktigt att de är på för jämnan.

Vad kan man ha i en vinkyl?

Vad gör en vinkyl? En vinkyl skapar en miljö som gör att vinerna smakar så bra som möjligt. Ofta används vinkylar för att förvara viner som ska kunna serveras direkt. Det är inga större problem med att även förvara vin i serveringstemperatur, så länge det inte rör sig om flera års tid.

Hur länge ska man lufta rödvin?

Hur länge ett vin ska luftas varierar alltså något beroende på hur gammalt eller ungt det är, samt vilken karaktär vinet har och vad du tycker om att framhäva. En bra tumregel är att låta vinet stå i karaffen ungefär en halvtimme innan servering.

Är Temptech bra?

Temptech WP2DQ60DCB är enligt oss, och många andra, den bästa vinkylen på marknaden. Och det inte bara på grund av att den trots en riktigt gedigen design kommer till ett väldigt bra pris. Utan vi gillar även den här vinkylen lite extra just på grund av att den rymmer upp till 38 flaskor utan problem.

Kan man ha öl i en vinkyl?

Viner lagrar man bäst liggandes i en vinkyl eller vinkällare. Ett tips är att du även kan lagra öl i din vinkällare - det blir en öl- och vinkyl. Det finns en del att tänka på när du ska börja planera att bygga en vinkällare hemma.

Relaterade inlägg: