Hur varmt är det i Malta på vintern?

Hur varmt är det i Malta på vintern?

Hur varmt är det i Malta på vintern?

Väder på Malta under höst och vinter Ända in i oktober håller sig dagstemperaturen närmare 25 grader och i november är den fortfarande över 20-strecket. Svalaste månaderna är januari och februari med dagshögsta temperaturer run 15 grader. Det blir i princip aldrig kallare än 9-10 grader som lägst på Malta.

Hur varmt är det i Malta i december?

December är en av de regnigaste månaderna på Malta. Nederbörden ligger på ungefär 111 mm under december månad och temperaturen ligger mellan 12º C och 18º C. Havstemperaturen är fortfarande relativt hög i jämförelse med luften då den ligger runt 17º C.

Vart ska man resa i januari?

I januari hittar du behagliga temperaturer på resmål som Kanarieöarna, Egypten och Förenade Arabemiraten. Vill du kunna njuta av tropisk värme där termometern klättrar över 30 grader rekommenderar vi resmål som Thailand, Sri Lanka och Maldiverna.

Hur varmt är det i Malta i november?

Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Vart kan man resa i januari 2022?

Välj mellan exempelvis solsäkra Gran Canaria, Teneriffa eller La Gomera. Om du vill resa långt från vintern så kan du välja resmål som Thailand och Mexiko.

Vart i Europa är det varmast i januari?

Kanarieöarna är varmaste platsen i Europa i januari.

Är Malta varmt?

Klimatet på Malta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader.

Relaterade inlägg: