Vad behöver man för att gå in i teknik?

Vad behöver man för att gå in i teknik?

Vad behöver man för att gå in i teknik?

Teknikprogrammet

  • Du läser också ämnen som fysik och kemi för att få koll på hur teknik och natur hänger samman. Teknikprogrammet är en bred utbildning och finns i fem olika inriktningar:
  • Design och produktutveckling. ...
  • Informations- och medieteknik. ...
  • Produktionsteknik. ...
  • Samhällsbyggande och miljö ...
  • Teknikvetenskap.
BE

Varför ska man välja Teknikprogrammet?

Det här lär du dig på teknikprogrammet Du lär dig att se sambanden mellan de olika delarna när teknik utvecklas och förstå hur teknikutveckling sker i samhället. Du studerar både befintlig teknik och utvecklingen av ny teknik. Programmet kändes som en bred linje som öppnar upp många olika möjligheter efter studenten.

Vad kan man bli efter produktionsteknik?

Tänkbara yrken efter studenten: Efter gymnasiet är du förberedd på högre studier inom teknik. Exempel på yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen produktionsteknik finns inom produktionsutveckling och robotteknik eller som automationsingenjör.

Varför väljer inte tjejer teknik?

Här är tre av de viktigaste orsakerna bakom att tjejer väljer bort teknikutbildningar: Valet till gymnasiet görs i den ålder då tjejers teknikintresse är som lägst. Teknik och matematik anses svårt. För tjejer är teknikutbildning ett laddat val.

Vilken linje ska man gå om man vill bli ingenjör?

Vill du bli ingenjör efter gymnasiet är det smart att välja ett högskoleförberedande program, framförallt naturvetenskapsprogrammet eller teknikprogrammet. För att kunna ta ett arbete som ingenjör krävs det nämligen en eftergymnasial utbildning på högre nivå.

Relaterade inlägg: