Vad betyder filippinska flaggan?

Vad betyder filippinska flaggan?

Vad betyder filippinska flaggan?

De åtta strålarna i solen står för de åtta provinser som deltog i revolten mot Spanien i slutet av 1800-talet. De tre stjärnorna står för de tre större regionerna i landet: Luzon, Visayaöarna och Mindanao. Den röda färgen står för folkets mod och tapperhet, och den blå färgen symboliserar folkets höga ideal.

Vilket land tog kontroll över Filippinerna?

Men 1941 ockuperades landet av Japan. Filippinerna var ett av de få länder i Asien som bjöd japanerna hårt motstånd.

Hur säkert är det att åka till Filippinerna?

ALLMÄNNA SÄKERHETSLÄGET Resenärer uppmanas vara särskilt försiktiga och uppmärksamma på platser med folksamlingar och vid bruk av kollektiva transportmedel. Flera kidnappningar av västerlänningar har ägt rum, framför allt i södra Filippinerna.

Var ligger Filippinerna karta?

Filippinerna, formellt Republiken Filippinernaär ett land i Sydostasien i västra Stilla havet. I norr över Luzonsundet ligger Taiwan. Västerut över Sydkinesiska sjön ligger Vietnam. Suluhavet i sydväst ligger mellan Filippinerna och ön Borneo och i söder skiljer Celebessjön landet från andra öar i Indonesien.

Vilka länder har koloniserat Filippinerna?

Den första västerländska kontakten med Filippinerna kom när upptäcktsresanden Ferdinand Magellan besökte öarna år 1521. Spanien koloniserade öarna på 1500-talet och styrde sedan Filippinerna i mer än 300 år.

Relaterade inlägg: