Vad är Glaskeramikspis?

Vad är Glaskeramikspis?

Vad är Glaskeramikspis?

Under glasytan på en glaskeramikhäll har värmeelement placerats och när de värms upp överförs värmen till den valda kokzonen. Induktionshällar anpassar sig efter dina kastruller och värmer upp dessa snabbt och jämnt. Om det inte står några kastruller på hällen värms inte kokzonen upp.

Vad innebär keramikhäll?

Keramiska hällar värms upp av ett värmeelement – ofta en metallspiral – under en härdad glaskeramikskiva. Elementet värms upp till önskad temperatur och värmen sprider sig till den keramiska ytan som värmer kastrullen eller stekpannan.

Varför glaskeramikhäll?

En glaskeramikhäll är praktisk och lätt att hålla ren, så att du inte behöver jaga upp dig över oundvikligt spill och stänk. En del av våra keramikhällar har variabla värmezoner som kan anpassa sig efter storleken på dina grytor och kastruller.

Vilka grytor på keramikhäll?

Köper du en glaskeramikhäll behöver du inga särskilda stekpannor eller kastruller. Dina gamla duger bra, till skillnad från induktionshällen där du behöver magnetisk botten på kokkärlen.

Vad är bäst keramikhäll eller induktionshäll?

Trots att induktionshällen värmer snabbare än en keramikhäll är den brandsäkrare. Om du skulle glömma att slå av värmen stänger plattan av sig själv när du tar bort grytan eller stekpannan, och detta minimerar därmed brandrisken. En induktionshäll blir heller inte lika varm som en keramikhäll.

Kan man använda Gjutjärnspannor på induktionshäll?

Men det är inget du behöver bekymra dig över om du har en gjutjärnspanna. De inte bara fungerar på induktionshäll, de är dessutom betydligt bättre än teflonpannor som på induktionshäll alltför lätt kommer upp i de temperaturer då de börjar avge skadliga gaser.

Vad kan man ha på induktionshäll?

Alla kastruller, stekpannor och grytor som är märkta med symbolen för induktion fungerar. Välj gärna gjutjärn: Gjutjärn är magnetiskt av naturen och fungerar som bäst på en induktionshäll.

Relaterade inlägg: