Hur går man med i Hemvärnet?

Hur går man med i Hemvärnet?

Hur går man med i Hemvärnet?

Utbildningen sker via en frivillig försvarsorganisation. Om du inte har militär grundutbildning sedan tidigare, måste du genomföra en grundläggande soldatutbildning för frivilliga (GU-F) på två veckor (för vissa befattningar är GU den lägsta nivån för militär grundutbildning).

Vad menas med Hemvärnet?

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av personalen. Hemvärnsförbanden är moderna krigsförband med huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka och stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar de en nationell och territoriell bas för försvaret och skyddet av Sverige.

Kan man gå med i Hemvärnet utan att ha gjort lumpen?

Om du inte har någon militär bakgrund får du börja du med att en grundläggande soldatutbildning för frivilliga (GU-F) för att lära dig grunderna. Om du inte har någon militär bakgrund när du går med i Hemvärnet får du allra först en grundläggande soldatutbildning för frivilliga (GU-F).

Vad innebär det att vara Hemvärnssoldat?

Du övar mellan 4 och 13 dygn per år inför olika militära insatser och får även vara beredd att stödja samhället vid svåra påfrestningar. Det kan handla om skogsbränder och översvämningar eller eftersök av försvunna personer tillsammans med polis och räddningstjänst.

Vad har Hemvärnet för utrustning?

En stor brist i hemvärnssoldatens utrustning har varit stridsvästens magasinsfickor, som är optimerade för AK5-magasin, vi kan råda bot på detta med våra fickor från Condor. Dessa är gjorda för G3-magasin och passar perfekt till hemvärnets AK4B-magasin.

Vad krävs för att bli Skyttesoldat i Hemvärnet?

Du ska:

  • ha fyllt 18 år.
  • vara svensk medborgare.
  • vara folkbokförd i Sverige.
  • vara medlem i en frivillig försvarsorganisation.

Relaterade inlägg: