Vad för fordon får man köra med B körkort?

Vad för fordon får man köra med B körkort?

Vad för fordon får man köra med B körkort?

Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Får man köra lastbil på söndag?

Lastbilar över 7,5 tons totalvikt ska inte få köra på söndagar och helgdagar och under sommaren inte heller på lördagar.

Vilken är den högsta tillåtna bruttovikten för en fordonskombination inom EU?

I april beslutade regeringen att ändra i trafikförordningen så att maxvikten på lastbilar höjs från 60- till 64-tons bruttovikt.

Får du köra en husbil med B-körkort?

Den som har en utökad B-behörighet (kod 96) får köra en fordonskombination som väger 4 250 kg. Personbilens vikt dock inte överstiga 3,5 ton. En personbil klass II som är tyngre än 3,5 ton kräver behörighet C1 eller C. Vill man dra ett släp med sin tunga husbil krävs behörighet C1E eller CE.

Får lastbilar köra på söndagar i Frankrike?

Det handlar om de stora motorvägarna och vissa kraftigt belagda turistvägar. Lastbilar över 7,5 ton och lastbilar med släp har körförbud från lördag 15:00 till söndagen 22:00 klocka och helgdagar från kl. 00:00-22:00.

Vilka tider får lastbilar?

Lastbil med bruttovikt som överstiger 3,5 ton får inte färdas inom kommunen mellan klockan 22.00 och 06.00. Förbuden gäller inte väg som är förtecknad i 16 § Färdvägsförteckning A. Trafikkontoret har nu reviderat 16 § färdvägsförteckning A det tidigare beslutet.

Vem bestämmer maxlasten?

Avgörande vikter Totalvikten är den högsta vikt som fordonet är konstruerat för att klara av (tjänstevikt plus maxlast). Fordonens totalvikter avgör vilken körkortsbehörighet som du behöver.

Relaterade inlägg: