När är öringen fredad?

När är öringen fredad?

När är öringen fredad?

I Gullspångsälven är öringen fredad under hela året, i Klarälven den 20 maj till 15 oktober, i övriga vattendrag som står i förbindelse med Vänern, Vättern och Mälaren från 15 september till 31 december och i vattendrag som står i förbindelse med Storsjön från 1 september till 31 oktober.

Kan man efter öring?

Använd ekoljudet för att hitta skorna med byt fisk och fisk efter öring runt skorna. Istället för flugor och spinnare, bör du nu använda sked drag och wobblers. Om du vill använda flugor är stora streamers det självklara valet. Vissa arter av bytesfisk går ut på öppet vatten.

När stiger öringen?

Blank havsöring stiger upp i älven under senare delen av hösten och stannar hela vintern. I maj stiger ytterligare blank öring vilka endast stannar några veckor och det är då inte ovanligt med ett fantastiskt fiske. Under den kalla årstiden med vattentemperatur mindre än 6 grader är fiske med spinnfluga bäst.

När får man inte fiska lax?

Fredningstider. 1 oktober–31 mars.

Under vilken period är lax och öring fredad?

Minimimått är 70 cm. Fiske efter lax och öring är förbjudet under tiden 1 oktober - siste februari, förutom i Rönne å där förbudstiden är 15 oktober t o m sista februari. kroken utvändigt på fisken. Fiske efter lax och öring är förbjudet under tiden fr o m 1 oktober - t o m 31 december.

Relaterade inlägg: