Vad ska man tända en cigarr med?

Vad ska man tända en cigarr med?

Vad ska man tända en cigarr med?

Tändstickor funkar fint men vänta till dess att allt svavel brunnit bort innan du börjar tända cigarren. Undvik dock tändstickor gjorda i papper. Gaständare är också ok att använda. Det bästa sättet är kanske att första tända på en bit cederträ för att sedan tända cigarren med denna.

Hur fimpar man en cigarr?

Håll cigarren i en 45 graders lutning och rotera den långsamt mellan fingrarna samtidigt som lågan värmer upp foten utan att vara i direkt kontakt med cigarren. När det börjar ryka och glöda så kan du blåsa på foten för att se om glöden är jämn, är den inte det så fortsätt att tända tills du fått en jämn glöd.

Hur gör man en cigarr?

Detta görs i två steg, först buntning och sedan rullning. Ibland jobbar man i par där en buntar och en rullar, i andra fall är det en och samma person som gör båda jobben. Buntningen är extremt viktig för att cigarren ska smaka rätt, både gällande själva smaken samt när vilken smak ska framträda under rökningen.

Vart ska man snoppa en cigarr?

Snittet ska alltså ligga ungefär i mitten av huvan, alltså den konvexa delen längst ut på cigarren som ska snoppas. Om man tittar noga så finns det en sömm som går runt cigarrens huvud, det är denna som håller fast täckbladet (det yttersta bladet på cigarren) så att det inte rullas upp.

Måste man snoppa cigarr?

Om man inte snoppar änden på rätt sätt så kommer resultatet bli att cigarren inte kommer glöda jämt samt att du kan få mycket tobaksbitar i munnen. I värsta fall kan hela det yttre bladet (täckbladet) rullas upp, vilket i princip förstör hela cigarren.

Relaterade inlägg: