Vad händer om man missar ett NP?

Vad händer om man missar ett NP?

Vad händer om man missar ett NP?

Det händer förstås att elever är sjuka de dagar då proven ska genomföras. Det krävs beslut från rektorn om en elev som missat provtillfället ska få göra provet i efterhand. Den avgörande faktorn för ett sådant beslut är att provet är ett stöd för bedömning och betygssättning.

Har särskolan nationella prov?

Att särbehandla särskolans elever så som dagens system gör är rakt igenom negativt för att skapa en likvärdig skola och en skola för alla. Härav är det av största vikt att nationella prov skyndsamt tas fram för särskolan utifrån dess kunskapsinnehåll likt dagens system har för grundskola och gymnasieskola.

Vilka ämnen har man nationella prov i åk 6?

Datum och provperiod i årskurs 6
ÄmneDelprovVecka
svenska, svenska som andraspråkA45–49
svenska, svenska som andraspråkB1+C111
svenska, svenska som andraspråkB2+C211
engelskaA45-49

Kan föräldrarna bestämma om barnet ska gå i en särskola?

Föräldrarna kan när som helst under barnets tid i särskolan bestäm- ma att barnet ska gå över till grundskolan. Grundskolan har då skyldighet att ordna både plats och särskilt stöd till eleven. Även särskolans lärare kan uppmärksamma att särskolan inte är rätt skolform för eleven.

Vem har rätt att gå på gymnasiesärskola?

Vem kan gå i gymnasiesärskolan? Utbildningen i gymnasiesärskolan är till för ungdomar som har slutat grundskolan eller grundsärskolan och inte har förutsättningar att klara gymnasieskolans kunskapskrav på grund av en intellektuell funktionsnedsättning eller en hjärnskada.

I vilka ämnen har man nationella prov?

De nationella proven är ett stöd för att likvärdigt och rättvist göra bedömningar och sätta betyg på en elevs kunskaper. I gymnasieskolan genomförs nationella prov i engelska, matematik, svenska och svenska som andraspråk.

Har man nationella prov i alla No ämnen?

I årskurs 9 finns det prov i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk samt i något SO-ämne och något NO-ämne. Alla skolor gör proven på bestämda dagar under vårterminen. Det finns även muntliga prov i engelska, matematik och svenska som skolan genomför när de vill under en viss period på höstterminen.

Relaterade inlägg: