Kan man äta lupiner?

Kan man äta lupiner?

Kan man äta lupiner?

Lupinbönan har länge varit ett populärt snacks i medelhavsområdet, där den rostas eller picklas, och är en tålig planta med stor motståndskraft. Bönan har en lätt nötaktig smak och kan användas till det mesta; grytor, topping till sallad, tacos etc.

Var kan jag köpa Baljväxtfärs?

Baljväxtfärsen är rik på både protein och fibrer och kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs. Rätterna finns till en början i fyra Hemköpsbutiker i Stockholm; Hemköp City, Hemköp Mall of Scandinavia, Hemköp Torsplan och Hemköp Sabis Fältöversten.

Var kan man köpa Svenskodlad färs?

Köp Svenskodlad Färs Vegansk på Mathem.

Vad är Baljväxtfärs?

Den svenska baljväxtfärsen består av svensk sötlupin, åkerböna, gråärt, rester från rapsoljeproduktion och lite salt. Endast 2% av all odlingsmark i Sverige används för baljväxter. 80% av den svenska baljväxtproduktionen går till foder, 3% av skörden hamnar på svenska tallrikar. (Jordbruksverket)

Hur är lupiner giftiga?

Det finns många olika arter av lupiner som är olika giftiga. Bitterlupiner innehåller stora mängder alkaloider och är därmed giftiga, medan sötlupiner som innehåller låga mängder alkaloider används till foder. Får drabbas oftast av akuta förgiftningar medan dräktiga kor oftare drabbas av fosterskador.

Relaterade inlägg: