Hur långt söderut ser man norrsken?

Hur långt söderut ser man norrsken?

Hur långt söderut ser man norrsken?

Norrsken är vanligast förekommande i polarregionerna, inom en radie av 2500 km runt de magnetiska polerna. Detta område kallas polarskenszonen eller polarskensovalen. Ju längre norrut du reser, desto större chans har du att få en glimt av norrskenet.

Kan man se norrsken i kväll?

Norrskenet följer en tydlig dygnsrytm. Vid midnatt är sannolikheten att se dem som störst, men det är värt att kolla efter norrsken från sex på kvällen fram till tidigt på morgonen, säger Markus. – Det krävs tålamod för att se norrsken. När de sedan dyker upp på himlen, kröner det hela förväntan.

Varför syns norrsken i södra Sverige?

Det är ingen tillfällighet att norrskenet den här vintern varit synligt över hela den södra landsändan. Det beror på en ovanligt hög solaktivitet som kastar iväg laddade partiklar som fortsätter mot jorden i hög fart med solvindens hjälp.

Kan man se norrsken idag Skåne?

Vid 22-tiden under onsdagskvällen finns det en chans att man kan se norrsken så långt söderut som i Skåne. Normalt uppträder naturfenomenet längre norrut. "Det är lite extra häftigt om man får se det här nere", säger Urban Eriksson, föreståndare för nationellt resurscentrum för fysik i Lund.

Vart kan man se norrsken 2022?

Vi streamar utvalda events på Twitch. Vi sänder direkt från Nordsken så att även du som inte har möjlighet att närvara också kan peppa med oss! Arctic Game PitchDet Internationella investmentbolaget Globalt Top Round arrangerar en stor pitchtävling för spelbolag som vill hitta utgivare och finansiering.

Relaterade inlägg: