Hvad er Pupildilatation?

Hvad er Pupildilatation?

Hvad er Pupildilatation?

Synet bliver sløret, fordi en øjenundersøgelse ofte indeholder pupildilatation, dvs. at pupillerne dilateres (udvides) ved hjælp af øjendråber. Ud over at gøre synet sløret, medfører pupildilatation også, at man bliver lyssky, fordi pupillen ikke kan trække sig sammen.

Kan man undgå grøn stær?

Grøn stær kan ikke forebygges, men hvis man håndterer de risikofaktorer, der er forbundet med øjensygdommen, kan blindhed undgås. Hvis du er i højrisiko for at udvikle grøn stær grundet fx etnicitet, diabetes, din familiehistorie eller alder, er det vigtigt at du regelmæssigt bliver undersøgt for grøn stær.

Kan man helbrede grøn stær?

Selv om der desværre ikke findes en helbredende behandling af grøn stær, kan opstart af behandlingen på et tidligt tidspunkt bremse forværring af sygdommen og på den måde i langt de fleste tilfælde forhindre blindhed - men uden at den tabte synsevne kan genskabes.

Hvad er et kraniebrud?

Kraniebrud er et brud i den del af skelettet, der omgiver hjernen - kaldet kraniet. Hvis hovedet med stor kraft støder sammen med en genstand, kan man få kraniebrud. Det kan fx være et fald fra en cykel, hvor hovedet er i bevægelse og rammer vejen. Det kan også være en genstand, der bevæger sig og rammer hovedet.

Hvem får grøn stær?

Sygdommen forekommer oftere med alderen. Grøn stær kan være arveligt, så det er vigtigt, at du bliver undersøgt for grøn stær, hvis sygdommen forekommer i din familie. Ved grøn stær i familien anbefales det, at du bliver undersøgt, når du kommer i læsebrille-alderen. Forekommer også oftere med alderen.

Hvad er godt mod grøn stær?

Den hyppigste behandlingsform er lokalbehandling i form af øjendråber 1-3 gange dagligt. Øjendrypning mod grøn stær kan holde øjentrykket nede på et stabilt niveau hos langt de fleste.

Hvad er kikkertsyn?

Ved kikkertsyn forstås, at du kan se lige frem, men du kan intet se til siderne. Dit synsfelt er stærkt indskrænket, og du har derfor svært ved at orientere dig eller færdes sikkert i trafikken. Den vedvarende form giver ikke smerter.

Hvad er den forreste del af kraniet?

Theca cranii er den del af kraniet, der kan ses oppefra, basis cranii externa er den del af kraniet, der kan ses nedefra, når underkæben er fjernet, og basis cranii interna er den del af kraniet, der kan ses oppefra, når theca cranii er fjernet.

Hvordan ser et kraniebrud ud?

Det giver symptomer som: Dobbeltsyn, ansigtslammelse eller nedsat hørelse. Kort tid efter ses blodudtrædning omkring øjnene og bag ørerne. Der kan dryppe hjernevæske ud af ører eller næse.

Relaterade inlägg: