Kan man løbe med stomi?

Kan man løbe med stomi?

Kan man løbe med stomi?

Der er slet ingen grund til at lade sig begrænse i sin fysiske udfoldelse, selvom man har fået en stomi. Man kan løbe, svømme, spille golf og cykle præcist som før.

Kan man prutte med en stomi?

Afføringen eller urinen vil normalt løbe eller falde ned i posen uden larm og støj. Det andre måske vil kunne høre er pruttelyde, som skyldes luftafgang fra tyndtarmen eller tyktarmen. Du har ikke længere mulighed for at holde på lyden ved at knibe sammen, da der ingen lukkemuskel er ved stomien.

Kan man dyrke sport med en stomi?

Som hovedregel er der ingen begrænsninger for, hvilken sport eller motionsform du kan dyrke. Dog kan det være klogt at tage enkelte forholdsregler: Grundform: Jo bedre din grundform er, inden du begynder, jo større er chancen for, at du kan genoptage dine vanlige fysiske aktiviteter.

Hvor længe kan man leve med en stomi?

Stomi er ikke en sygdom. Stomi smitter ikke. Stomi er en eftervirkning af en syg- dom. Når du har fået en stomi, er du rask, og kan leve det liv du gjorde, inden du blev syg.

Hvad skal jeg undgå at spise når jeg har stomi?

Fødeemner, der kan give tynd afføring Fed kost, pærer, blommer, svesker, kirsebær, konserveret frugt, appelsinjuice, sukker og sødede drikkevarer i større mængde. Cacao, øl og alkohol, rå grøntsager, rå frugt, figner og stærkt krydret mad.

Er der noget man ikke må spise når man har stomi?

De bedste drikkevarer, udover rehydreringsdrik, er mælk, mælkeprodukter eller mælkebaserede ernæringsdrikke. Har du rigelig afføring i din stomi så undgå at drikke frugtjuice og æblemost, sukkersødet saftevand samt sodavand og hold igen med kaffe, te og vand, da disse drikkevarer kan øge mængden af afføring.

Hvordan lever man med en stomi?

Hvis du har fået stomi, skal du vænne dig til den – uanset om den er midlertidig eller permanent. Det tager tid at lære at passe stomien og finde de rigtige hjælpemidler. Det er ikke ualmindeligt, at du i den første tid måske føler ubehag ved stomien, og at du måske ikke har lyst til at være sammen med andre mennesker.

Hvor ofte skal man skifte stomipose?

En god tommelfingerregel er at skifte din stomipose, hver gang din stomi tømmer sig. Afføringen fra en kolostomi er ikke meget anderledes end normal afføring. Afføringen er generelt fast, og posen skal skiftes mellem én og tre gange om dagen.

Relaterade inlägg: