Hvad er Seronegativ reumatoid artritis?

Hvad er Seronegativ reumatoid artritis?

Hvad er Seronegativ reumatoid artritis?

Hos de fleste patienter med leddegigt er der særlige gigtantistoffer, reumafaktor eller anti-ccp, i blodet. Disse kan bestyrke diagnosen. Hvis der ikke er reumafaktor taler man om "seronegativ" artrit.

Hvad er Polyartrit?

Ledsmerter, stivhed eller hævelse i flere led.

Hvad er Ekstraartikulære manifestationer?

Ekstraartikulære manifestationer * en sjælden manifestation hos RA patienter med lang sygdomsvarighed. En undergruppe af disse har indolent T-celle large granular lymfocyt leukæmi (TLGL) eller den mere aggressive maligne TLGL. Begge tilstande er kendetegnet ved neutropeni, lymfocytose og tilbagevendende infektioner.

Kan ikke bøje fingrene om morgenen?

Det kan skyldes arvelige forhold, tidligere skader i leddene eller ensidig belastning. Oplever du smerter og stivhed, skal du gå til lægen og blive undersøgt. Det er vigtigt at få stillet en diagnose, hvis der er tale om gigt.

Hvad er erosiv artrose?

Der findes forskellige typer af artrose i hånden, fx artrose i tommelfingers rodled, artrose med knogleudvækster og såkaldt erosiv artrose. De fingerled som påvirkes mest, er som regel fingrenes mellem- og yderled, og det er primært bløddelene (muskler, sener mv.) og ledbrusken der påvirkes.

Kan man have både slidgigt og leddegigt?

Leddegigt kan også angribe andre led i kroppen, herunder bestemte led i nakken, men dog aldrig den nedre del af ryggen. Artrose rammer derimod fingrenes mellem- og yderled, knæled, storetåen, hofter og leddene i ryg og nakke.

Relaterade inlägg: