Hur varmt brukar det vara i september i Sverige?

Hur varmt brukar det vara i september i Sverige?

Hur varmt brukar det vara i september i Sverige?

Kyligt i norr men varmt i söder Temperaturerna låg i norr som mest uppemot 5-10 grader. I söder milda temperaturer för årstiden med dryga 20 grader, på sina håll närmare 25 grader, och uppehåll.

Hur varmt kommer det bli i sommaren 2020?

De varmaste dagarna blev den 6-9 och den 15-17 augusti då temperaturen i södra Sverige lokalt kom upp i omkring 30°. Allra varmast var det i Lund i Skåne den 9 med 33,3°. Kristianstad i nordöstra Skåne hade samtidigt sin tredje högsta augustitemperatur och den högsta sedan augustirekordet på 33,6° uppmättes 1975.

Vilket var det varmaste året i Sverige?

De allra högsta temperaturerna som uppmätts i Sverige är 38°C, dels i Målilla i juni 1947, dels i Ultuna i juli 1933. Målilla ligger i östra Småland där man ofta kan skryta med att vara varmast i landet.

Hur är vädret på hösten i Sverige?

Normalt sett brukar hösten ha börjat i nordligaste Sverige och fjällen redan i augusti. I mitten av september har den även Svealand i sitt grepp, och i början av oktober är det bara de sydligaste kusterna som fortfarande kan ha sommartemperaturer. På senare år har vi dock haft flera varma septembermånader.

Har det varit 40 grader i Sverige?

Den högsta temperaturen i Sverige uppmättes i Ultuna () och i Målilla (). På båda ställen var temperaturen 38,0 ºC. Temperaturen i Ultuna uppmätt på en halv grad när. Den högsta temperaturen i Götaland är 38,0° i Målilla, i Svealand 38,0° i Ultuna, och i Norrland 36,9° i Harads den .

Vart kan man resa i vinter 2021?

  • Egypten. Mauritius. Seychellerna.
  • Maldiverna. Thailand.
  • Bulgarien. Turkiet.
  • Dominikanska republiken.

Är det sommar i september?

En kalendarisk indelning sker efter årets månader där vårens månader är mars, april och maj, sommaren: juni, juli, augusti, hösten: september, oktober, november, och vintern: december, januari, februari.

Relaterade inlägg: